Composteerbare Zakken

Heeft u plastic zakken nodig voor uw winkel? U kunt beter onze composteerbare plastic zakken kiezen en uw service verbeteren terwijl u voor de planeet zorgt. Bij MonoUso hebben we een grote verscheidenheid aan maten, zodat u de maat kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Actieve filters

  Samenstelling van composteerbare zakken:

  Bioplastics zijn afgeleid van plantaardige producten zoals aardappelzetmeel of maïszetmeel.

  Van de bioplastische zakken kunnen we nu al aangeven dat ze onder composteringsomstandigheden en in ongeveer 9 maanden bij temperaturen tussen 60 en 70 graden Celsius en een relatieve luchtvochtigheid tussen 40 en 60% biologisch afbreekbaar zijn.

  Als het echter niet op deze manier wordt afgevoerd, heeft het een kortere levensduur in het milieu dan polyethyleen, het heeft het vermogen om onder normale omstandigheden in anderhalf jaar te ontbinden, wat ook niet logischerwijs betekent dat we ze naar believen moeten opgeven.

  Natuurlijke hulpbronnen ter vervanging van polymeren:

  - Als het gaat om composteerbare zakken, worden de polymeren die worden gebruikt om hoge of lage densiteit polyethyleen te produceren, vervangen door natuurlijke hulpbronnen, meestal aardappel- of maïszetmeel.
  - Deze hernieuwbare plantaardige grondstoffen maken het mogelijk om de oorsprong van de grondstof voor de kunststof, die in bioplastic wordt omgezet zonder gebruik te maken van bijproducten van olie, te wijzigen.

  Eigenschappen van composteerbare zakken:

  De eigenschappen van biologisch afbreekbare zakken zijn dezelfde als die van polyethyleen, d.w.z. ze hebben dezelfde flexibiliteit, zijn zeer resistent, waterdicht en vochtbestendig.

  Goede recycling van composteerbare zakken:

  Wat de recyclage betreft, is het mogelijk om ze te deponeren in een container voor zuiver organisch afval (dat tot compost kan worden verwerkt), maar momenteel zijn er zeer weinig containers van dit type en dit is nog een hangende kwestie voor de gemeentehuizen, terwijl ze in de "rest"-containers (d.w.z. die niet van glas, plastic, metaal of papier zijn) moeten worden gedeponeerd.

  Regels voor de regulering van composteerbare containers:

  Er is een norm die composteerbare containers van plantaardige oorsprong, composteerbaar en biologisch afbreekbaar, volgens de UNE EN 13432:2001-norm regelt.

  Deze Europese norm specificeert de eisen en procedures voor het bepalen van de composteerbaarheid:

  Deze eisen kunnen als volgt worden samengevat:

  • Samenstellingscontrole: elementen die het materiaal vormen en schadelijk zijn voor het milieu bij overschrijding van de grenswaarden voor zware metalen mogen niet worden ingevoerd, aangezien ze niet geschikt zijn voor organische terugwinning.
  • En een evaluatie: waar we zullen analyseren: De componenten van het materiaal, waaronder de zware metalen
  • We zullen de biologische afbreekbaarheid ervan controleren, die zou zijn dat in 6 maanden, 90% wordt afgebroken.
  • Het uiteenvallen in een vooraf bepaalde maximale grootte, dat wil zeggen in fragmenten van minder dan 2×2 mm na 4 maanden.
  • En bovenal wordt het resulterende biologische afval aangepast aan de compost.

  Wanneer een verpakking componenten bevat die mogelijk niet composteerbaar zijn, wordt de verpakking zelf niet als composteerbaar beschouwd, tenzij ze gemakkelijk met de hand kan worden gescheiden vóór de verwijdering, die, eenmaal gescheiden, als composteerbaar kan worden beschouwd.

  Volgens deze norm worden verpakkingen gecontroleerd in afvalverwerkingsinstallaties, maar er wordt geen rekening gehouden met verpakkingsafval dat in een ongecontroleerde omgeving kan terechtkomen, d.w.z. afval.

  Biologisch afbreekbare materialen om de impact op het milieu te verminderen

  Het werken met biologisch afbreekbare materialen zal ons helpen om deze negatieve impact op het milieu te verminderen en dat de verwaarlozing van sommige mensen met de dag erger wordt.

  Bekijk meerZie minder