Koopgids voor plastic voedselcontainers

Welkom bij de ultieme gids voor het kopen van plastic voedselverpakkingen! Als je hier bent, is de kans groot dat je op zoek bent naar de beste manier om je voedsel veilig en gemakkelijk op te slaan, te bewaren en te vervoeren.

In een wereld vol keuze weten we hoe overweldigend het kan zijn om weloverwogen beslissingen te nemen over de verpakking die u elke dag in uw bedrijf gebruikt. Maar maak je geen zorgen, wij zijn er om twijfels weg te nemen en je door het doolhof van beschikbare opties te leiden.

In deze gids geven we u niet alleen gedetailleerde informatie over de verschillende soorten kunststofverpakkingen die op de markt verkrijgbaar zijn, maar geven we u ook praktisch advies over hoe u de juiste verpakking kiest voor uw specifieke behoeften. We willen dat u met vertrouwen beslissingen neemt over de veiligheid van uw voedsel, de duurzaamheid en de praktische kant van de verpakking die u kiest.

Bereid u dus voor op een spannende reis door de wereld van plastic voedselverpakkingen, waar u innovatieve opties en slimme oplossingen zult ontdekken die uw leven gemakkelijker zullen maken en uw voedsel langer vers zullen houden.

Laten we beginnen!

Het belang van het kiezen van de juiste plastic verpakking

Als u op zoek bent naar plastic voedselverpakkingen, is het cruciaal om een goed inzicht te hebben in de verschillende opties die op de markt verkrijgbaar zijn.

Vandaag de dag is er een breed scala aan opties, van plastic voedselcontainers tot praktische opslagcontainers, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen.

Polypropyleen (PP) verpakkingen staan bijvoorbeeld bekend om hun hoge weerstand tegen vocht en hoge temperaturen, waardoor ze de voorkeur genieten voor het verpakken van zowel vloeibare als vaste voedingsmiddelen. Containers van polyethyleen (PET) zijn daarentegen lichter in gewicht en worden vaak gebruikt voor de opslag van koude producten.

Niet te vergeten zijn containers gemaakt van biaxiaal georiënteerd polystyreen (OPS), een afgeleide van PS die bekend staat om zijn hoge transparantie en ongelooflijke sterkte. Deze verpakkingen zijn ideaal voor het bewaren van warme voedingsmiddelen, zoals soepen of sauzen.

Wil je ze allemaal weten? Monouso helpt je, lees verder!

Soorten plastic voedselverpakkingen

Heb je je ooit afgevraagd wat de perfecte keuze is voor het bewaren van je eten? Hoe je het kunt vervoeren en het vers van het fornuis op de tafel van je klanten kunt krijgen? Of hoe deze plastic bakjes je leven in de keuken gemakkelijker en praktischer kunnen maken? Dat ga je nu ontdekken!

Van de vertrouwde tupperware die iedereen in huis heeft na het bestellen van eten tot de nieuwste generatie bakjes die zijn ontworpen om de versheid van je ingrediënten te bewaren: we laten je alle opties zien. We onderzoeken hun veelzijdigheid, sterkte en hoe ze kunnen helpen voedselverspilling te verminderen.

Kunststof verpakking per materiaal

Tegenwoordig zijn plastic verpakkingen onmisbaar in ons dagelijks leven, of het nu gaat om het bewaren van voedsel, vloeistoffen of alledaagse producten. Maar wist je dat er verschillende soorten plastic worden gebruikt bij de productie van deze verpakkingen? Van polyethyleen tot polypropyleen, elk heeft zijn eigen specifieke eigenschappen en toepassingen.

Je leert welke het veiligst zijn om met voedsel in contact te komen, welke recyclebaar zijn en welke beter tegen een stootje kunnen. Mis de kans niet om een expert te worden op het gebied van kunststofverpakkingen en beter geïnformeerde beslissingen te nemen over het gebruik van deze materialen in uw bedrijf of dagelijks leven.

PET-verpakking

PET-kunststof, of polyethyleentereftalaat, is een veelgebruikt materiaal in de verpakkingsindustrie vanwege zijn uitzonderlijke veelzijdigheid en vermogen om zich aan te passen aan een breed scala aan toepassingen.

Dus elke keer dat u de voorraadkast opent of de supermarkt bezoekt, zult u waarschijnlijk omringd worden door PET plastic verpakkingen. Dit praktische en veilige materiaal heeft een revolutie teweeggebracht in de manier waarop we ons voedsel bewaren en ervan genieten.

Een van de belangrijkste aspecten van PET plastic wegwerpverpakkingen is de specifieke geschiktheid voor koud voedsel. In tegenstelling tot andere soorten verpakkingen die gebruikt kunnen worden voor warme of kamertemperatuur voedingsmiddelen, is PET plastic in de eerste plaats ontworpen om voedingsmiddelen koel en koud te houden en te bewaren.

Hierdoor zijn ze de perfecte verpakking voor verse salades, diepvriesdesserts, fruit en andere producten die het best op een frisse temperatuur kunnen worden genuttigd.

PP verpakking

PP plastic, bekend als polypropyleen, is een verbazingwekkend materiaal in de wereld van verpakkingen. De sterkte van PP maakt het perfect geschikt voor voedseltransport en het vermogen om de versheid van droge producten te behouden dankzij de lage vochtabsorptie is een onmisbaar voordeel. Hun transparantie zorgt voor een duidelijk zicht op de inhoud, wat de productselectie vergemakkelijkt, terwijl hun lichte gewicht niet alleen de transportkosten drukt, maar ook het gebruiksgemak verbetert voor wie ze gebruikt.

Van luchtdichte bakjes die je bereidingen even lekker houden als vers gekookt tot bakjes die speciaal zijn ontworpen om te worden opgewarmd in de magnetron, PP-kunststof is de perfecte metgezel voor een breed scala aan voedingsmiddelen. Het vermogen om hoge temperaturen te weerstaan zonder krom te trekken of schadelijke stoffen af te geven, zorgt ervoor dat uw gerechten veilig en gelijkmatig worden verwarmd, terwijl de smaak en textuur behouden blijven.

Bovendien zijn PP plastic verpakkingen toonaangevend op het gebied van duurzaamheid. Met recyclebare en herbruikbare opties helpen ze uw impact op het milieu te verminderen en kunt u van uw eten genieten met de gemoedsrust die u krijgt als u weet dat u verantwoorde keuzes maakt.

OPS verpakkingen

Binnen het brede landschap van voedselverpakkingen vallen OPS, georiënteerde polystyreen, plastic verpakkingen op als een uitzonderlijk veelzijdige optie. Deze verpakkingen hebben de manier veranderd waarop we ons voedsel bewaren, presenteren en ervan genieten.

De kristalheldere transparantie van OPS-verpakkingen zorgt voor een onberispelijke visuele presentatie, waardoor de kleuren en texturen van voedsel beter tot hun recht komen. Deze verpakkingen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk, ze zijn ook robuust en stevig op het gebied van voedselbescherming, zowel voor transport als voor uitstalling in winkels.

Maar wat deze verpakkingen nog waardevoller maakt, is dat ze bestand zijn tegen hitte. Hoewel, ja, er is een klein detail: als je je eten wilt opwarmen, moet je het overgieten in een andere geschikte verpakking.

OPS-containers houden je voedsel vers en aantrekkelijk, wat de presentatie en consumptie vereenvoudigt. Door hun vermogen om zich aan te passen aan verschillende soorten voedsel en situaties zijn ze een slimme keuze voor wie op zoek is naar praktische oplossingen in de keuken.

Plastic verpakking per toepassing

Het kiezen van de perfecte verpakking voor uw voedsel is een niet te onderschatten kunst. Elk type plastic verpakking heeft zijn eigen kenmerken en mogelijkheden, en de juiste keuze hangt grotendeels af van het gebruik dat u voor ogen hebt en het soort voedsel dat u wilt bewaren.

 • Type voedsel: Denk na over het voedsel dat u wilt bewaren of vervoeren - is het warm of koud, moet u het in de magnetron doen of invriezen? Het kiezen van de juiste verpakking zorgt ervoor dat uw voedsel veilig en lekker blijft.
 • Gebruiksdoel: Wordt de verpakking gebruikt voor afhaalmaaltijden, langdurige opslag of etalage? Elk doel vereist andere kenmerken.
 • Duurzaamheid en sterkte van de verpakking: Als u overweegt om uw plastic verpakkingen opnieuw te gebruiken, kijk dan niet alleen naar hun hittebestendigheid, maar ook naar hun vermogen om lage temperaturen te weerstaan. Een echt duurzame verpakking moet bestand zijn tegen zowel verzengende hitte als intense kou, zodat uw voedsel vers blijft en uw verpakking intact blijft.

Bij kunststof voedselverpakkingen is thermische tolerantie een belangrijke factor die het verschil maakt. Stelt u zich eens voor dat u de flexibiliteit hebt om uw voedsel buiten de grenzen van hitte of koude te bewaren zonder de kwaliteit van het voedsel in gevaar te brengen.

Vanaf het moment dat je dat sappige warme gerecht kookt tot het moment dat je van een verfrissend ijsje geniet, zijn plastic verpakkingen er om de versheid en smaak van je voedsel te behouden. Dankzij hun thermische weerstand kun je je warme eten zonder zorgen meenemen naar je werk, omdat je weet dat de bak niet zal kromtrekken. Ook als je die verse ingrediënten wilt invriezen of je favoriete dessert op de perfecte temperatuur wilt bewaren, is dat mogelijk met kunststof bakjes zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit.

Ontdek de informatieve temperatuurtolerantietabel voor plastic voedselverpakkingen. Hier vind je de ideale temperatuurgrenzen om je voedsel veilig te bewaren:

Type plastic verpakkingTemperatuurbestendigheid (°C)Geschikt voor levensmiddelen
PET (polyethyleentereftalaat)-40 °C tot 70 °CKoud voedsel (gebak, taarten, salades, sushi, poke)
Voedingsmiddelen die gekoeld moeten worden
PP (polypropyleen)-20°C tot 120-130°CKoud voedsel (taarten, cakes, salades, sushi, poke)
Warm voedsel om mee te nemen
Voedingsmiddelen die opgewarmd moeten worden in de magnetron
OPS (georiënteerd polystyreen)-10°C tot 80°CKoud voedsel (taarten, cakes, salades, sushi, poke)
Warm voedsel om mee te nemen
Thermische tolerantielijst van plastic verpakkingen

Ondanks onze informatietabel raden we je altijd aan om de technische fiche van de fabrikant zorgvuldig te controleren. Uw gemoedsrust en de versheid van uw voedsel zijn onze topprioriteit en we willen dat u absoluut vertrouwen hebt in elke keuze die u maakt.

Soorten plastic verpakking

Plastic verpakking naar vorm en ontwerp

Laten we het eens hebben over de vorm en de sluiting van onze plastic verpakkingen, twee aspecten die het verschil maken in uw dagelijks leven. Want het gaat niet alleen om het bevatten van voedsel, het gaat ook om praktisch nut en veiligheid.

In de wereld van kunststof verpakkingen zijn vorm en ontwerp essentieel om te voldoen aan verschillende culinaire en consumentenbehoeften. Elk type verpakking heeft zijn eigen doel en het ontwerp is zorgvuldig uitgedacht om zijn functie zo goed mogelijk te vervullen. Ontdek de elegantie van functionaliteit aan de hand van deze vijf voorbeelden die u in uw bedrijf zult willen hebben:

 • Ronde plastic bakjes: Met hun eenvoudige, veelzijdige vorm zijn ronde bakjes ideaal voor alles van verse salades tot zelfgemaakte sauzen. Door het hoekloze ontwerp zijn ze gemakkelijk te hanteren en efficiënt op te bergen. Bovendien houdt de luchtdichte afsluiting je voedsel langer vers.
 • Rechthoekige plastic bakjes: De precieze geometrie van rechthoekige bakjes maakt ze de perfecte keuze voor sandwiches, individuele porties en meeneemmaaltijden. Het rechthoekige ontwerp maximaliseert de opslagruimte en maakt ze makkelijk te organiseren in je koelkast of vriezer. Perfect voor wie op zoek is naar gemak en efficiëntie.
 • Hittebestendige plastic bakjes: Deze bakjes bieden een combinatie van stevigheid en versheid. Het hittebestendige ontwerp houdt voedsel veilig en beschermd tegen vocht en besmetting. Ze zijn ideaal voor vlees, vis en kant-en-klaarmaaltijden, zodat ze met behoud van smaak en kwaliteit op tafel komen.
 • Plastic bakjes met scharniersluiting: Functionaliteit staat centraal bij deze bakjes. Scharniersluitingen zorgen voor een goede afsluiting en maken het makkelijk om bij je eten te komen wanneer je het nodig hebt. Ze zijn perfect voor het bewaren van restjes, snacks en alles waar je snel en gemakkelijk bij moet kunnen.
 • Plastic bakjes met deksel: Eenvoud ontmoet efficiëntie in deze bakjes. Het deksel past perfect om voedsel vers te houden en morsen te voorkomen. Van salades tot desserts, deze bakken zijn een betrouwbare en veelzijdige keuze voor elke maaltijd.

Onze containers zijn verkrijgbaar in verschillende vormen om aan je behoeften te voldoen. Van klassieke vierkante en rechthoekige bakjes die ideaal zijn om te bewaren en te stapelen, tot ronde bakjes die perfect zijn om te mengen en direct aan tafel te serveren. Heb je liever stapelbare bakjes die ruimte besparen in je voorraadkast, of bakjes die je makkelijk kunt vasthouden en meenemen? We hebben opties voor alle smaken en levensstijlen.

Maar dat is nog niet alles, onze sluitingen zijn net zo belangrijk! Ontworpen om goed af te sluiten en morsen te voorkomen, houden onze verpakkingen je voedsel vers en veilig. Je hoeft je geen zorgen te maken over het vervoer van je voedsel, want onze sluitingen doen het zware werk voor je.

Dus welke vorm of type sluiting je ook verkiest, onze plastic bakjes zijn klaar om je leven in de keuken zoveel makkelijker te maken. Omdat we weten dat elk detail telt als het erom gaat het beste uit je maaltijden te halen.

De impact van plastic verpakking op het milieu

De impact van plastic voedselverpakkingen op het milieu is een belangrijk onderwerp, maar laten we het optimistisch benaderen en benadrukken hoe we een verschil kunnen maken door goed te recyclen. Want ja, er is een duurzame manier!

Plastic voedselverpakkingen zijn een belangrijk onderdeel van ons moderne leven. Ze houden ons voedsel vers, licht en veilig. Maar we weten ook dat een goede verwerking essentieel is om zorg te dragen voor onze planeet.

Het recyclen van deze plastic verpakkingen is een essentiële stap. Als we dit op de juiste manier doen, kunnen we afval verminderen en ze een tweede leven geven. Zie het als een kans om deel uit te maken van positieve verandering. Door te recyclen draagt u bij aan het behoud van hulpbronnen en het verminderen van vervuiling.

Hoe recycle je plastic verpakkingen op de juiste manier?

Hoe doe je dat? Het is eenvoudig: zorg ervoor dat u uw plastic verpakking scheidt en gooi deze in de juiste recyclingbakken, wat in dit geval de plastic bak zal zijn.

De volgende keer dat je een van onze plastic voedselcontainers gebruikt, denk er dan aan om jouw steentje bij te dragen: zorg ervoor dat je het op de juiste manier recyclet. Samen kunnen we een verschil maken en onze planeet behouden voor toekomstige generaties - elk klein beetje telt!

De perfecte kunststof verpakking voor uw bedrijf kiezen

Het kiezen van de juiste kunststof verpakking voor uw bedrijf is als het vinden van het perfecte stukje in een legpuzzel. Waar begint u? Hier zullen we u helpen om die beslissing te nemen, zodat u een succesvolle keuze maakt.

 • Denk eerst na over het type product dat u aanbiedt: zijn het vloeibare voedingsmiddelen die een lekvrije verpakking nodig hebben, of misschien droge producten die een luchtdichte verpakking nodig hebben om vers te blijven? Inzicht in de specifieke behoeften van uw producten is de eerste stap bij het vinden van de ideale verpakking.
 • Capaciteit is de sleutel. Zorg ervoor dat de verpakking genoeg ruimte biedt voor uw standaardportie zonder ruimte te verspillen of te krap te zitten.
 • Denk vervolgens aan de presentatie- wilt u dat uw producten er smakelijk en aantrekkelijk uitzien in het schap? Een transparante verpakking kan een uitstekende keuze zijn om je creaties te tonen. Een aantrekkelijk ontwerp kan uw producten doen opvallen en meer klanten aantrekken.
 • Vergeet de functionaliteit niet. Hebt u hittebestendige of koudebestendige verpakkingen nodig? Moeten ze gemakkelijk te openen en te sluiten zijn voor uw klanten? Denk na over het gemak dat ze zowel u als uw consumenten bieden.
 • En tot slot, duurzaamheid. Steeds meer consumenten hechten waarde aan milieuvriendelijke verpakkingen. Overweeg recyclebare of herbruikbare opties om uw betrokkenheid bij het milieu te tonen.

Met deze tips bent u klaar om een weloverwogen beslissing te nemen en de perfecte plastic verpakking te kiezen die uw bedrijf zal doen schitteren. Laten we slagen!