Bamboe stoommandje

U hebt gezocht naar de beste oplossing voor het koken en het verkrijgen van uw maaltijden om de textuur, smaak, voedingsstoffen en mineralen van alle voedingsmiddelen te behouden. Als je het eenmaal koopt, wil je geen ander gebruiksvoorwerp meer gebruiken vanwege de sensatie die het geeft. En het beste van alles is dat je ook bijdraagt aan het milieu met de natuurlijke materialen waaruit de bamboestoomboot bestaat, waarbij je plastic vermijdt.

Actieve filters

  Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van bamboe-stoombootjes. Maar zoals veel mensen, weet je misschien niet zeker wat ze echt doen. Hoe gebruik je een gehaktbal-stoomboot? En ja, moet je er echt een in je keuken hebben...

  Waarom heb je een bamboe-vaporisator nodig in je keuken?
  Eerlijk gezegd, met zoveel andere keukengadgets en apparaten in je keuken, heb je er echt nog een nodig om ruimte in te nemen?

  Een bamboestoomboot is een relatief goedkope toevoeging aan je keukenkastje en is echt een essentieel stuk voor mensen die een gemakkelijke en handige optie willen om thuis gekookte maaltijden te koken op een manier die de smaak, textuur, mineralen en voedingsstoffen van hun voedsel bewaart.

  De waarheid is dat als je eenmaal een echte bamboe-stoomboot hebt geprobeerd, je je afvraagt hoe je ooit zonder hebt gekookt.


  Wat is het verschil tussen een metalen, plastic en bamboestoomboot?
  Veel roestvrijstalen kookgerei sets worden meestal geleverd met een metalen stoomboot (vergelijkbaar met een zeef, maar met een vlakke bodem).

  Om te gebruiken wordt de pan gevuld met water en past de stoomboot er goed op.

  Zodra het water aan de kook komt, wordt het voedsel in de metalen stoomketel geplaatst en wordt het deksel op de stoomketel geplaatst om het voedsel (meestal de groenten) binnenin te sluiten.

  Uw keuze voor stoom voor het koken van groenten zal minder afhankelijk zijn van de materialen. De traditionele manier van stomen is echter het gebruik van een Chinese stoomboot.

  Het concept van koken met een bamboestoomboot is enigszins vergelijkbaar met een brede pan, of wok, is gedeeltelijk gevuld met ongeveer 2 centimeter water en bij middelmatig vuur, zonder de stoomboot erop of enig soort deksel, laat het water sudderen (niet laten koken). Plaats de stoomboot, met het deksel erop, over de pan. Het sudderende water kookt (licht) het eten in de bamboestoomboot. De tijd die nodig is om te stomen hangt af van het specifieke voedsel.

  Het is belangrijk om het waterniveau in de bak/wok in de gaten te houden (met behulp van een bamboe of een metaalstomer) zodat het niet uitdroogt (voeg indien nodig meer water toe).

  Er is veel discussie over de verschillen (als die er zijn) tussen een roestvrijstalen stoomboot (gebruikt met een deksel en een pan) en een bamboestoomboot (vaak gebruikt met een wok of een ander breed type container).

  Terwijl een metalen pan water kan opwarmen en stoom sneller en mogelijk nog efficiënter kan opvangen, is het uiteindelijke doel van stoomkoken niet snelheid; overkoken is zo gemakkelijk te doen in een metalen bak dat het van alle kanten heet wordt en het grootste deel van het doel van het gebruik van een stoomboot om op een gezondere manier te koken, verslaat.

  Heb je ooit het gevoel gehad dat je eten een nasmaak had van de metalen potten waarin je kookt? Nou, dat is misschien niet echt je verbeelding! Volgens dit Cooks Illustrated artikel kunnen, wanneer bepaalde ingrediënten worden gekookt in metalen pannen, zoals aluminium of ongearomatiseerd gietijzer, kleine hoeveelheden van de metaalmoleculen in het voedsel uitlogen. Deze kleine hoeveelheden zijn niet giftig, maar ze voegen een ongewenste en langdurige smaak toe aan uw voedsel.

  Er zijn ook elektrische vaporizers op de markt, maar een bamboe vaporizer is een betere optie voor degenen die liever wegblijven van plastic en in plaats daarvan kiezen voor natuurlijke, milieuvriendelijke materialen.

  Bekijk meerZie minder