Kleur

Wegwerp nitril handschoenen

Bent u op zoek naar veilige, hygiënische en praktische handschoenen, ongeacht de activiteit die u ermee moet doen? Onze nitril handschoenen worden gebruikt voor elke veeleisende taak op elk gebied: gezondheidszorg, schoonmaak, industrie, voeding, enz.

Zebeschermen de gebruikers tegen elke besmetting met besmettelijk materiaal, zoals bacteriën, virussen, geïnfecteerde lichaamsvloeistoffen en bloed. Ze voldoen aan alle microbiologische veiligheidseisen (EN374-2 en EN374-3).

 • Synthetisch, om allergieën te vermijden
 • Hoge weerstand
 • Bij doorboring breken ze volledig als waarschuwingsmaatregel.
Bekijk meerZie minder

Meest Verkocht


Aanbevolen producten in Wegwerp nitril handschoenen


Actieve filters

Wat zijn nitril handschoenen?

Nitril handschoenen zijn producten van synthetisch rubber die een beschermende barrière vormen tegen ziektekiemen en andere besmettelijke stoffen.

Zij zijn in het begin van de jaren tachtig uitgevonden en hun fabricagetechniek is in de jaren negentig geperfectioneerd. Sindsdien worden ze in verschillende beroepssectoren gebruikt:

 • Nitril handschoenen voor de gezondheidszorg: professionals in deze sector gebruiken nitril vaak als basisbescherming, omdat zij langdurig worden blootgesteld aan mogelijke infecties. Klinische en medische onderzoeken, operaties, laboratoria of tandheelkunde zijn enkele van de beroepen waarvoor deze handschoenen bestemd zijn en die hun gebruikers veiligheid en hygiëne garanderen.
 • Nitril handschoenen voor de voedingsindustrie: beroepen waarbij levensmiddelen worden gehanteerd (slagers, visverkopers, kinderkantines, cateringbedrijven...) vereisen een hoge mate van hygiëne, zodat het gebruik van dit product essentieel is. Daarom worden de handschoenen streng gecontroleerd en moeten ze voldoen aan de vereisten van verordening 10/2011 betreffende kunststof materialen die in contact komen met levensmiddelen.
 • Andere sectoren: ze worden ook gebruikt in onder meer de elektronica-, automobiel-, nucleaire en schoonmaakindustrie, om contact met stof, vuil en bacteriën te vermijden.

Kenmerken van nitril handschoenen

Onder de eigenschappen van deze nitril handschoenen kunnen we noemen:

nitrilo

 • Vervaardigd uit synthetisch rubber. Ze zijn het meest effectieve alternatief voor latex handschoenen, omdat ze geen negatieve reacties veroorzaken bij mensen met een latexallergie.
 • Hoge gevoeligheid voor het hanteren van voorwerpen met behoud van veiligheid.
 • Hoge ondoordringbaarheid, die het doorsijpelen van vloeistoffen verhindert.
 • Geschikt voor sectoren die in contact komen met schadelijke stoffen, dus bescherming tegen brandwonden of vuil (raadpleeg het specifieke model).
 • Comfortabele pasvorm aan de hand bij langdurig gebruik.
 • Beter bestand tegen perforaties, oliën en chemicaliën dan handschoenen van natuurrubber.
 • Hoe hoger de weerstand tegen oliën en chemicaliën, hoe geringer de soepelheid van het materiaal, hoewel ze tegenwoordig technologisch verbeterd zijn en doeltreffend zijn bij werkzaamheden waarvoor beweeglijkheid vereist is.
 • Het wordt beschouwd als het meest duurzame type handschoen.
 • Onze nitril handschoenen hebben de juiste certificering (zie elk product).
 • Nitril handschoenen kunnen zowel voor de rechter- als de linkerhand worden gebruikt.
 • Ze zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren. De belangrijkste functie van de kleuren is om gemakkelijk te onderscheiden of er perforaties, sneden of beschadigingen zijn opgetreden.

Zijn nitril handschoenen geschikt voor coronavirus?

guantes de nitrilo desechables

De ziekte van het coronavirus heeft de bevolking gedwongen om een hoog niveau van hygiëne te handhaven door het wassen van de handen of het gebruik van handschoenen, waaronder nitril handschoenen. De productie van nitril handschoenen, die al regelmatig werden gebruikt in de gezondheidszorg en de levensmiddelensector, is gestegen omdat een groot deel van de bevolking ze gebruikt om besmetting te voorkomen en zich tegen het virus te beschermen .

Dagelijkse activiteiten zoals boodschappen doen of het uitlaten van het huisdier zijn een belangrijke reden geworden om nitril handschoenen tegen het coronavirus te dragen, omdat hun weerstand, comfort en doeltreffendheid voorkomen dat het virus door contact met voorwerpen, mensen en oppervlakken in contact komt met de huid.

Procedure voor het gemakkelijk aantrekken van handschoenen

Het is even belangrijk de eigenschappen van handschoenen te kennen als ze correct aan te trekken. Alleen zo kunnen ze ons doeltreffend beschermen. Let er bij het aantrekken op dat er geen kreukels in de handschoen zitten en rek ze uit aan de open zijde, zodat ze perfect op de hand aansluiten.

Wilt u daarentegen gebruikte handschoenen vervangen door nieuwe, volg dan de onderstaande stappen:

 1. Schuif de linkerhandschoen met de rechterhand uit de opening en bedek de vingers met de rug van de handschoen.
 2. Zonder de rug van de handschoen los te laten, rolt u de handschoen tot een bal en houdt u deze in uw rechterhand.
 3. Rol vervolgens de rechterhandschoen op met de linkerhand tot de twee handschoenen samengevoegd zijn tot één bal die in contact staat met de hand aan de binnenkant (niet besmet). Zo raakt u het gebruikte deel van de handschoenen niet met uw blote handen aan.

Bescherm uzelf met nitril wegwerphandschoenen!

Bij Monouso hebben we de nitril handschoenen die u nodig heeft. Bescherm uw handen met deze comfortabele handschoenen waarmee u allerlei werkzaamheden kunt uitvoeren. Met hen is veiligheid en hygiëne tegen bacteriën, vuil en schadelijke stoffen meer dan gegarandeerd. Koop de uwe!

Bekijk meerZie minder